NATUURTRAJECT – YEAR OF THE SOUL

Steeds meer mensen verlangen opnieuw naar de natuur, naar de rust in deze verbinding.
Vaak weten ze niet hoe ze deze verbinding kunnen herstellen en/of verfijnen.

Door de eeuwen heen zijn we onze natuurlijke verbinding kwijtgeraakt.

In dit natuurtraject krijg je een aantal vragen/uitnodigingen en is de natuur jouw spiegel.
Hierdoor leer je de unieke taal van de natuur steeds beter kennen.

Het bestaat deels uit Bosbaden (Shinrin-Yoku) en Biodanza in de natuur om de perceptie van je 5 zintuigen te verruimen zodat je dichter bij je intuïtie komt.

Je verder laten kennis maken met ‘ de vertraagde beweging ‘ staat daarin centraal.


Tijdens dit natuurtraject krijg je ook een aantal begeleide meditaties aangeboden. Mediteren in de natuur is immers zó fijn en rustgevend.

Deze meditaties krijg je ook in je bezit en zullen je helpen in het verdiepen van de mysteries en de liefde van jouw ziel.

Het is een jaartraject van 8 natuurdagen opnieuw startend op zondag 11 februari 2024, telkens van 10u tot 16u

Dag 1 – zondag 11 februari 2024
Dag 2 – zondag 10 maart 2024
Dag 3 – zondag 28 april 2024
Dag 4 – zondag 26 mei 2024
Dag 5 – zondag 30 juni 2024
Dag 6 – zondag 1 september 2024
Dag 7 – zondag 6 oktober 2024
Dag 8 – zondag 3 november 2024


Onze oude Europese volkeren hadden een oud systeem van wijsheid met een gezond respect voor de natuur. 

Deze jaarfeesten en seizoenen sluiten meer aan bij het ritme van de natuur.

In de meeste gevallen zijn we slechts een toeschouwer van de afwisseling van de seizoenen geworden.

Wanneer je je terug gaat verbinden met het ritme van de seizoenen in het ritme van de natuur, gaat het vooral over het volgen van een levensstroom die vorm krijgt door organische groei. 

Leven is een wonderbaarlijk proces dat door ons heen komt. Wat wij kunnen doen, is dit leven volgen.

Dit is een uitstekende natuurlijke leidraad die we kunnen volgen in ons dagelijks leven.

‘ Onze kennismaking met vertragen is voor mij heel belangrijk en ik denk voor velen onder ons. Maar ook de poëzie en de verhalen horen erbij. ‘


Als jij de behoefte hebt om je meer te gaan verbinden met de natuur, de natuurlijke levenstroom te volgen en het ritme van de seizoenen door je heen te laten stromen, dan is het natuurtraject ‘ Year of the Soul ‘ zeker iets voor jou.

Tijdens dit prachtige natuurtraject krijg je inspiratie, steun en nieuwe inzichten. Een uniek en zeer persoonlijk natuurtraject dat je persoonlijke ontwikkeling & je zielsontwikkeling stimuleert en groeikansen biedt.

Het bestaat onder andere uit 8 live natuurdagen waarin je samen met je gelijkgestemde natuurvrienden terug de verbinding maakt met je ‘ Europese roots ‘.

Elke keer stemmen we af met de energie dat in elk seizoen beschikbaar is. Eveneens leer je ook de energie gebruiken dat in elk seizoen beschikbaar is.

Hierdoor ontstaat een beweging van groei en verandering zodat je een grotere zielssprong kan maken.

‘ Het programma zit goed in elkaar, ik zou durven een 10 geven. Ik heb elke keer als een wondermooie dag ervaren, waar heel veel nieuwe dingen naar me toe kwamen, ik heb mezelf tegengekomen en dat is wondermooi. ‘

Aspecten die het meest aanspraken : bijna alles
– kleine groep
– persoonlijke begeleiding
– locatie
– praktijkgericht
– ritme v d seizoenen
– archetypes
– geleide meditaties
– poëzie
– alle Souldagen buiten
Door dit traject weet ik mij meer en meer verbonden met al wat leeft. En het besef van de ritmes en processen in de natuur, brengt veel inzicht e rust in hoe dit zich ook in mijn persoonlijk leven toont. 
Ik leerde zoveel intenser kijken, luisteren, proeven, voelen en ervaren.
Het huiswerk heb ik niet als “moeten” ervaren; eerder als een uitnodiging, een aanmoediging om die mooie, hervonden verbinding te kunnen blijven nastreven.
Kruidenkennis :  een absolute meerwaarde, een haalbare, stapsgewijze her-inneming en uitbreiding van eeuwenoude plantenwijsheid.
Openen voor energie van bomen : niet vanzelfsprekend, omdat mijn denken mij daarbij nogal in de weg kan zitten, maar mede door de LightBody-meditatie-ervaring zet het aan om zelf verder te ontdekken.
Begeleiding :  uitstekend !!!
– elke dag is tot in de puntjes voorbereid
– af en toe een vriendelijk maar kordaat duwtje in de rug op het juiste moment was  helpend om mijn grenzen te verleggen.
Geen suggesties voor verandering.
Alles, in het bijzonder wel de start van de dag met het “aarden” en het vragen om bescherming vind ik telkens een mooi ritueel.
Rapportcijfer : 11
Het is een traject dat ik in de toekomst nog opnieuw wil meemaken.’
LilianeEr wordt heel veel aandacht besteed aan een goede aarding en je verbinding met de Aarde. Door deze verbinding blijf je met je beide voeten op de grond in je dagelijkse leven !

Je leert op een eenvoudige wijze hoe je je op een natuurlijke wijze kan verbinden met planten, kruiden, bloemen of bomen én je kennis kan uitbreiden op een manier die bij jou past.

Een pad van persoonlijke ontdekking.

Je krijgt contact met de mystiek en de magie want het contact met de onzichtbare wereld zorgt ook voor schitterende vonkjes van creativiteit, inzicht, speelsheid, inspiratie, vreugde, geluk en verrukking.


Je bevordert je persoonlijk contact met bomen en stelt je verder open voor de boodschappen die ze voor je hebben. Bomen zijn prachtige oude leraren vervuld van wijsheid en kennis die we nodig hebben.

‘ Een fantastische ervaring waarin je leert je zintuigen opnieuw heel bewust te gebruiken om aanwezig te zijn in de natuur. Het contact maken met bomen vond ik persoonlijk een heel tof en leerrijk element. Het is als een soort herleven en ik ben zeker van plan om dit verder te zetten, elk jaar opnieuw, zodat ik dit kan doorgeven aan mijn kleinkinderen. Fantastisch ! Marij Defieuw ‘

Door contact te maken met verschillende, specifieke soorten bomen ontwikkel je ook de mooie verbinding met je intuïtie. 


Dit jaarritme wordt steeds dieper en concreter beleefd. Wij zijn belichamingen van dat ritme en wij ‘ zijn ‘ als mens de seizoenen.

Elk seizoen heeft zijn eigen karakter, zijn eigen kleur, zijn eigen tempo, zijn eigen ritme. 

Ons fysieke lichaam en ons gevoel, ons denken en ons ervaren doorlopen evenzeer de lente, de zomer, de herfst en de winter. 

Het biedt steeds mogelijkheden tot vernieuwing. Vernieuwing betekent verjonging ipv veroudering en verstarring.

Het herstel van dit natuurlijke ritme is een antwoord op deze steeds turbulentere tijd.


Als je het verlangen hebt je te verbinden met de oerkracht van de natuur, je ‘ Europese roots ‘ en haar natuurlijke ritmes kan je je nu al inschrijven voor dit unieke natuurtraject.

Nieuwe start op 11 februari 2024 en slechts beschikbaar voor maximum 10 deelnemers.

Mijn professionele opleiding tot Shinrin Yoku Gids volgde ik bij de Nederlandse Natascha Boudewijn, food- & veggiechef, lifestyle natuurcoach, oprichtster & bezielster van de eerste Shinrin Yoku academy van de lage landen.

De wildplukworkshops werden geleid door de heerlijke Tuinvrouw Teunisbloem Jacqueline Stammeijer.

Verdere kruiden-, lifestyle- en microbioomverdieping kreeg ik een jaar lang van onze Belgische wildplukexperte Lieve Galle.

Mijn professionele opleiding ‘ Biodanza in de natuur ‘, een extentie in de levenslijn van Transcendentie, kreeg ik onder de professionele leiding van Eliane Matuk, vrouw van Rolando Toro, omgeven door de bergen en een meer, middenin de prachtige natuur van Slovenië.

Bijna elke maand komen we een dag samen in de natuur van 10u tot 16u.

Thuis leer je de aangeboden materie verder te integreren in je dagelijkse leven. Hoe meer toewijding, hoe meer inzichten en wijsheden je in dit jaartraject zal ervaren.

De meeste natuurdagen gaan door in het mooie Bulskampveld in Beernem. Het is niet uitgesloten dat ik je ook even meeneem naar andere bosatmosferen in West-Vlaanderen.

DATA natuurdagen :

Natuurdag 1 – zondag 11 februari 2024
Natuurdag 2 – zondag 10 maart 2024
Natuurdag 3 – zondag 28 april 2024
Natuurdag 4 – zondag 26 mei 2024
Natuurdag 5 – zondag 30 juni 2024
Natuurdag 6 – zondag 1 september 2024
Natuurdag 7 – zondag 6 oktober 2024
Natuurdag 8 – zondag 3 november 2024

€ 950