NATUURTRAJECT – YEAR OF THE SOUL

Onze oude Europese volkeren hadden een oud systeem van wijsheid met een gezond respect voor de natuur. 

Deze jaarfeesten en seizoenen sluiten meer aan bij het ritme van de natuur.

In de meeste gevallen zijn we slechts een toeschouwer van de afwisseling van de seizoenen geworden.

Wanneer je je terug gaat verbinden met het ritme van de seizoenen in het ritme van de natuur, gaat het vooral over het volgen van een levensstroom die vorm krijgt door organische groei. 

Leven is een wonderbaarlijk proces dat door ons heen komt. Wat wij kunnen doen, is dit leven volgen.


Dit is een uitstekende natuurlijke leiddraad die we kunnen volgen in ons dagelijks leven.


Als jij de behoefte hebt om je meer te gaan verbinden met de natuur, de natuurlijke levenstroom te volgen en het ritme van de seizoenen door je heen te laten stromen, dan is het natuurtraject ‘ Year of the Soul ‘ zeker iets voor jou.

Tijdens dit prachtige natuurtraject krijg je inspiratie, steun en nieuwe inzichten. Een uniek en zeer persoonlijk natuurtraject dat je persoonlijke ontwikkeling & je zielsontwikkeling stimuleert en groeikansen biedt.


Het bestaat onder andere uit 8 live natuurdagen waarin je samen met je gelijkgestemde natuurvrienden terug de verbinding maakt met je ‘ Europese roots ‘.


Elke keer stemmen we af met de energie dat in elk seizoen beschikbaar is. Eveneens leer je ook de energie gebruiken dat in elk seizoen beschikbaar is.

Hierdoor ontstaat een beweging van groei en verandering zodat je een grotere zielssprong kan maken.

Er wordt heel veel aandacht besteed aan een goede aarding en je verbinding met de Aarde. Door deze verbinding blijf je met je beide voeten op de grond in je dagelijkse leven !

Je leert op een eenvoudige wijze hoe je je kennis van planten, kruiden, bloemen of bomen kan uitbreiden op een manier die bij jou past.


Het is een pad van initiatie dat de zoeker omarmt en dat 4 meer krachtige archetypische aspecten van onszelf ontwaakt nl. de held, de magiër, de strijder en de wijze.


Een pad van persoonlijke ontdekking.
Je krijgt contact met de mystiek en de magie want het contact met de onzichtbare wereld zorgt ook voor schitterende vonkjes van creativiteit, inzicht, inspiratie, vreugde, geluk en verrukking.

Je bevordert je persoonlijk contact met bomen en stelt je verder open voor de boodschappen die ze voor je hebben. Bomen zijn prachtige oude leraren vervuld van wijsheid en kennis die we nodig hebben.


Door contact te maken met verschillende, specifieke soorten bomen ontwikkel je ook de mooie verbinding met je intuïtie. 


Dit jaarritme wordt steeds dieper en concreter beleefd. Wij zijn belichamingen van dat ritme en wij ‘ zijn ‘ als mens de seizoenen.

Elk seizoen heeft zijn eigen karakter, zijn eigen kleur, zijn eigen tempo, zijn eigen ritme. 

Ons fysieke lichaam en ons gevoel, ons denken en ons ervaren doorlopen evenzeer de lente, de zomer, de herfst en de winter. 

Het biedt steeds mogelijkheden tot vernieuwing. Vernieuwing betekent verjonging ipv veroudering en verstarring.


Het herstel van dit natuurlijke ritme is een antwoord op deze steeds turbulentere tijd.


Als je het verlangen hebt je te verbinden met de oerkracht van de natuur, je ‘ Europese roots ‘ en haar natuurlijke ritmes kan je je nu al inschrijven voor dit unieke natuurtraject.


Start 6 oktober 2023 en slechts beschikbaar voor maximum 10 deelnemers.

Mijn professionele opleiding tot Shinrin Yoku Gids volgde ik bij de Nederlandse Natascha Boudewijn, food- & veggiechef, lifestyle natuurcoach, oprichtster & bezielster van de eerste Shinrin Yoku academy van de lage landen.

De wildplukworkshops werden geleid door de heerlijke Tuinvrouw Teunisbloem Jacqueline Stammeijer.

Verdere kruiden-, lifestyle- en microbioomverdieping kreeg ik een jaar lang van onze Belgische wildplukexperte Lieve Galle.

Mijn professionele opleiding ‘ Biodanza in de natuur ‘, een extentie in de levenslijn van Transcendentie, kreeg ik onder de professionele leiding van Eliane Matuk, vrouw van Rolando Toro, omgeven door de bergen en een meer, middenin de prachtige natuur van Slovenië.

Bijna elke maand komen we een dag samen in de natuur van 10u tot 16u.

Thuis leer je de aangeboden materie verder te integreren in je dagelijkse leven. Hoe meer toewijding, hoe meer inzichten en wijsheden je in dit jaartraject zal ervaren.

De meeste natuurdagen gaan door in het mooie Bulskampveld in Beernem. Het is niet uitgesloten dat ik je ook even meeneem naar andere bosatmosferen in West-Vlaanderen.

DATA natuurdagen :

Mabon – 6 oktober 2023

Samhain – 17 november  2023

Yule – 19 januari 2024

Imbolc – 9 februari 2024

Ostara – 22 maart 2024

Beltane – 03 mei 2024

Litha – 14 juni 2024

Lammas – 6 september 2024

€ 850