DE REIS VAN DE HELD

Diep transformerend jaartraject verdeeld over 3 verdiepende weekenden in oktober – februari en april.

Omwille van het prachtige groepsproces en individuele proces wordt van jou het engagement gevraagd om alle 3 de weekenden te volgen, ook wanneer je de reis van de held wenst te herhalen :

Weekend 1 – 12 & 13 Oktober 2024
Weekend 2 – 8 & 9 Februari 2025
Weekend 3 – 26 & 27 april 2025

Een krachtige en optimistische levensreis waarbij we in totaal 12 archetypes ten volle belichamen. Samen vormen zij een uniek geheel met zeer krachtige en diepe transformaties.

Je krijgt vertrouwen in je eigen archetypes en ze maken het mogelijk om nieuwe dingen te leren over jezelf.

De ‘ Reis van de Held ‘ toont je een weg om je authenticiteit, je kracht en je vrijheid te (her)vinden én om er expressie aan te geven. Alle 12 archetypen samen leren jou ‘ hoe te leven ‘.

Een enorme grote dank voor die prachtige reis van de held in die heel mooie omgeving.
De drie week-ends waren heel intens en dankzij de innige groep kon ik mezelf zijn, mij kwetsbaar opstellen, wat een meerwaarde was voor mijn persoonlijke evolutie.
Verschillende vivencia’s hebben mij diep geraakt. Toen ik bv de vreugde in vloeibaarheid danste, voelde ik een diepe, bijna mystieke vreugde in mij  opzwellen die ik verder in mijn dagelijks leven zal blijven koesteren. 
Het ritueel van Osiris heb ik zo intens ervaren, dat ik een grote blokkade heb kunnen loslaten en transformeren. Ik zal die reis zeker opnieuw maken, onder je begeleiding, om nog dieper en intenser in mijn verdere ontwikkeling te stappen. ‘

Monny

Ik was weer verrast te voelen hoe het dansen met de archetypes een heel intense beleving is. Hoe ik balans, groei, harmonie, passie, plezier en vloeibaarheid al dansend leer voelen en meer en meer kan integreren.
Het blijft me verwonderen hoe dit nadien doorwerkt: dat ik voel hoe ik als mens groei, me evenwichtiger voel, me meer durf laten zien en me gemakkelijker uitdruk.
Stilaan lukt het me beter om mezelf toestemming te geven om te doen wat ik graag doe en te laten wat niet meer bij me past. 
Biodanza helpt me een sterker, vrijer en blijer mens te worden.
Liliane

Oprecht dankbaar voor de drie onvergetelijke weekends, schreef ik dan eindelijk een stukje dat mijn mooiste ervaring van een vivencia van de “reis van de held” beschrijft :
Ik heb heel veel gehad aan elk van de verschillende archetypes. Bij elk archetype was er enerzijds herkenning, en tegelijk de uitdaging om te groeien. In het dansen met de archetypes ervaarde ik hun diepgaande uitnodiging om gehoor te geven aan de roep van mijn ziel.
Twee momenten bleven mij het meest bij : ik kon heel goed voelen dat de archetypes iets in mijn wekten dat heel diep sluimerde en waar ik eigenlijk heel onzeker over was. Bij het archetype van de strijder werden we op het einde uitgenodigd om met kracht en vastberadenheid, doelgericht te dansen. Ik voelde echt een kracht in mij waarvan ik niet wist dat die er was. Dat was een heel bemoedigende ervaring. Bij het archetype van de geliefde werden we uitgenodigd om te dansen met passie en met vuur. Ook hierbij voelde ik mij opgetild door een ongekende kracht.

Liliane

Zaterdag & Zondag
Aangezien we ruimte geven aan het verwelkomen van elkaar met koffie, thee en versnaperingen willen we graag dat je stipt om 9u30 aanwezig bent.
Onze deuren gaan open vanaf 9u15.
Start 10u – 17u 
Met mogelijkheid om ter plaatse te overnachten.

DE REIS VAN DE HELD – BIODANZA MET ANN VANHOOREWEDER

Ervaren Biodanzadocente, Tutor & Didacta
verbonden aan de Biodanzaschool van Antwerpen & Scuolatoro Unipib Milaan
Lid van de internationale Biodanzavereniging AIPOB

Specialisaties :
– De Reis van de Held – Dansen met de 12 archetypes van de beroemde psycholoog Carl Gustav Jung ( by Michela San Pietro & Sonia Zavoli )
– Dansen IN de natuur ( by Eliane Matuk )
– Biodanza in Bedrijven & Organisaties ( by Rodrigo Toro )

Locatie Hoeve Wabi Sabi
Provinciebaan 59
8840 Staden ( Nabij Roeselare )

Wil je graag overnachten ? Dat kan in de vakantiewoning op het domein voor € 25/per nacht. Neem even contact met mij op.

ONTDEK MEER OVER DE REIS VAN DE HELD

De verhalen waarin de hoofdrolspeler een held is, zijn diepgaand en eeuwig. De mythe van de held is een mythe zonder tijd en ruimte.
Mythe kan ons helpen onze schat te ontdekken, op een authentieke manier te leven en te leren eerlijk tegen onszelf te zijn.

Biodanza is het mooiste systeem om deze 12 archetypes te belichamen. De Reis van de Held is een levensreis in 3 etappes van orde, chaos & resolutie.

Met veel liefde en enthousiasme stel ik graag ‘ De Reis van de Held ‘ aan jullie voor. In ‘ De Reis van de Held ‘ laten we het licht schijnen op 12 archetypes ins ons. 

Elk weekend dansen we de 4 archetypes die horen bij elke etappe.

We leren de speciale relatie met hen ontdekken en het unieke van onze eigen levensreis vinden. Als je geïnteresseerd bent in de menselijke groei en ontwikkeling kan je de archetypes begrijpen als gidsen op je levensreis.

Weekend 1 – 12 & 13 Oktober 2024
Door te leren hoe je je veilig voelt en succesvol kan deelnemen in de maatschappij.

Vereiste ervaring :
Minimum 1 proefreeks in september 2023 en/of wekelijks dansen in een Biodanzagroep.

€ 180 – herhaling € 125

Tijdens de Biodanzaweekenden nodigen we je uit om telkens je eigen lunch mee te brengen.
Het is fijn om ook iets mee te brengen om met elkaar te delen tijdens de lunch. Weekend 2 – 8 & 9 Februari 2025
De start van een zoektocht waarin je ingewijd wordt in de mysteries van de menselijke ziel.

Vereiste ervaring :
Weekend 1 & wekelijks dansen in een Biodanzagroep

€ 180 – herhaling € 125

Tijdens de Biodanzaweekenden nodigen we je uit om telkens je eigen lunch mee te brengen.
Het is fijn om ook iets mee te brengen om met elkaar te delen tijdens de lunch. Weekend 3 – 26 & 27 april 2025
Je leert om le leven te transformeren als resultaat van de lessen die je hebt geleerd. In deze fase claim jij je uniciteit en je persoonlijke kracht.

Vereiste ervaring :
Weekend 1+2 & wekelijks dansen in een Biodanzagroep

€ 180 – herhaling € 125

Tijdens de Biodanzaweekenden nodigen we je uit om telkens je eigen lunch mee te brengen.
Het is fijn om ook iets mee te brengen om met elkaar te delen tijdens de lunch. 


Inschrijven via het formulier onderaan.

In deze reis ondersteunen innerlijke gidsen of archetypen ons, die allemaal een manier of een fase van ons leven vertegenwoordigen.

Het betreft hier de archetypes zoals ze beschreven zijn door de beroemde psycholoog Carl Gustav Jung.

De ‘ Reis van de Held ‘ is een reis binnenin onszelf die inzicht en moed brengt en onze identiteit versterkt.

Elke reis is persoonlijk en uniek. Held worden betekent niet dat je onoverwinnelijk wordt, maar dat je jouw ware doel in dit leven ontdekt.

En ook dat we onszelf een aantal oprechte vragen stellen om in contact te komen met ons ware zelf :  Waar houdt mijn hart van? – Wat trekt mijn geest aan? – Wat wil mijn lichaam uitdrukken? – Wat wil ik met mijn leven doen?.

Daardoor laat je het licht schijnen op 12 archetypes die in jou leven.

Ze roepen diepe emoties op.

Elk archetype dat in je leven komt, brengt een taak, een les en uiteindelijk een geschenk met zich mee. 

Alle 12 archetypen samen leren jou ‘ hoe te leven ‘.

De ‘ Reis van de Held ‘ toont je een weg om authenticiteit, kracht en vrijheid te vinden en er expressie aan te geven.

Lid AIPOB, UNIPIB en Biodanza.be

ScuolaToro


Ann in het wit