BIODANZA ZOMERVAKANTIEWEEK 2024


Maandag 29 juli 2024 10u tem Vrijdag 2 augustus 2024 17u

Een 5-daagse ontspannen, sublieme zomervakantieweek op een landelijke toplocatie midden in de natuur met zeer verfijnde energie in Nederland ! Je bent van harte welkom.

‘ Ik vraag je ten diepste om geduldig te zijn naar alles dat onopgelost is in je hart,
en om alle vragen lief te hebben zoals afgesloten kamers
en als boeken, geschreven in een vreemde taal. ‘                                                                                                                                                                                                                                          Rainer Maria Rilke

Wat mag je verwachten ?

1. In deze Biodanza zomervakantieweek ga je heel concreet meer helderheid beleven in het gebaar van geven, vragen en ontvangen. 

Geven, vragen en ontvangen zijn natuurlijke organische bewegingen .

Het zijn bewegingen van leven, van grote rijkheid en diepgaande menselijkheid die verwijzen naar de grootsheid van ons mens zijn.

Deze houdingen maken het mogelijk relaties op te bouwen die helend zijn.

2Hoe creëer jij helende, voedende relaties op in jouw leven ?

Helende, voedende relaties komen tot stand wanneer er een liefdevol, betrokken evenwicht ervaren wordt tussen het gebaar van geven en het gebaar van ontvangen.

Tijdens deze zomermidweek gaan we dansen en bewegen met de vreugde van het wederzijds geven en ontvangen omdat het zo essentieel voor ons is als mens.

Wij mensen communiceren voortdurend met het lichaam, met onze ogen en met gebaren. De mens heeft altijd al gebaren gemaakt die ‘eeuwig’ zijn.

Je leert beter met aandacht luisteren naar jezelf én naar de ander, gevoelig worden voor de aanwezigheid van de ander.

Onze glimlach en het oogcontact zullen hierbij de sleutels zijn van onze innerlijke verbinding.

3. Onze handen en ons voelend hart zijn zeer nauw betrokken en verbonden in de gebaren van geven, vragen en ontvangen.

Onze lichte handen kunnen strelen vol tederheid, en helpen bij het overbrengen van gevoelens van liefde en zorg.

Open zorgzame, liefdevolle handen. Een open hart.

Dan ben je klaar om echt te ontvangen. Oprecht tederheid en liefde geven. Oprecht tederheid en liefde ontvangen.

Onze huid vormt de drempel tot een wonderbaarlijk mysterie.

Het liefdevolle, affectieve contact, de naar intimiteit zoekende toenadering, voltooit de scheppende spiraal van vitale energie.

4. Ook je vermogen tot vragen wordt ontplooid. 

Een houding van vragen in relaties blijkt nog moeilijker dan die van wederzijds te kunnen geven of ontvangen.

Vragen, vanuit het diepste deel van je wezen, de essentie van wie jij bent, vanuit onvoorwaardelijke liefde.

Ontvankelijk kunnen zijn. Vragen en ontvangen.

5. Liefde en vreugde geven, vragen en ontvangen :

– vanuit een ontspannen lichaam
– vanuit het natuurlijke ritme en de schoonheid van jouw ademhaling
– vanuit de stilte van je wezen
– vanuit empathie, mededogen en vriendschappelijk genieten


 6. Voelen dat je leeft ! Verbinden met de volheid van het leven.


EEN WEEK VAN WARME VERBONDENHEID MET 9 HEILZAME VIVENCIA’S
Ruimte voor samen, én ook ruimte om even helemaal bij jezelf te zijn.

Leven.

We werken met de ware betekenis van het menselijk wezen : de mogelijkheid tot overvloed en vreugde voor zichzelf en anderen.

Zo is de liefdesstroom die van de een naar de ander vloeit, van dezelfde aard als de oneindige stroom kosmische energie. De daad van zich verbinden, is dus niets anders dan een aarzelende stap op de lange weg van de liefde.

We zijn veel meer dan we meestal denken. Er is in ons iets wat nog groter en fantastischer is dan datgene wat we denken en doen. Verbinden met de volheid van het leven.

In deze geest zal je dansen doorheen de vivenciële lijnen van vitaliteit, seksualiteit, creativiteit, affectiviteit en transcendentie dat het mogelijk maakt je genetisch potentieel uit te drukken.

In die zin opent Biodanza je gevoel voor het wonderbaarlijke.

We zijn geschapen uit de kosmos, in staat om lief te hebben en schoonheid te creëren.

Lees enkele mooie ervaringen van vorige Biodanzazomerweken :

  1. ‘ Ik startte aan de Biodanza week na een periode van weinig energie.
    Dus ik wist dat deze week mij opnieuw zou opladen, net zoals vorig jaar. Maar dat het zoveel mooier ging worden, heeft me wel verrast. Met ons groepje werd het een heel intieme groepsbeleving die ervoor zorgde dat we samen ontzettend veel plezier beleefden aan onze creatieve dans, het proces van de druiven tot wijn en het feest van Dionysos.


    De verbinding met de anderen is ook een stimulans geweest voor mijn eigen proces, we ondersteunden elkaar. In deze 5-daagse voelde ik dat het beleven van de vivencia steeds op een dieper niveau terecht kwam, vooral vanaf de derde dag. In eigen kracht gaan staan, balans vinden door opnieuw te dansen met Shiva, dansen van transcendentie, dansen met vloeibaarheid en voelen dat mijn lichaam zich met kleine stapjes meer opent op het trage ritme van de muziek. Geleidelijk de muziek laten binnen komen tot de muziek de dans leidt. Het ‘ Stroomde ‘ ! De mandaladans heeft mij ontzettend geraakt, maar ook de integratie van yin en yang, de sensuele dansen en het mooie groepsproces.

    Het plezier, echt plezier omdat dingen wakker gemaakt worden die we anders teveel gaan wegstoppen als het over seksualiteit gaat. Ook in de allerlaatste vivencia brachten de ontmoetingen met twee plots een diepe emotie naar boven. “ Mijn ziel raakte een diep verdriet over een oude pijn, iets van mijn zijn werd vernietigd, mocht er niet zijn en werd weggesneden of bevroren, anders ging ik volledig verketterd worden ! ”. Zo kwam dit naar boven in de volgende nacht.

    De wondermooie plaats heeft ook bijgedragen aan onze beleving, dat zorgde ervoor dat onze ervaringen intenser werd, we werden ondersteund. Ik voelde mij thuis, welkom, ik kon genieten, zijn wie ik ben, wat een heerlijk gevoel is dat ! Het maakt me ook dankbaar dat te mogen meemaken en er actief aan deel te nemen. We hebben het met ons allen samen gemaakt en Ann heeft het prachtig voorbereid en voor ons uitgerold als een rode loper voor prinsen en prinsessen met hemelse muziek. Mooi, schoon, rijke ervaringen, liefdevol, alles stroomde letterlijk (de regen) en figuurlijk. ‘ Marij

2. ‘ De Biodanzaweek was een heel mooie, diepgaande ervaring die nog lang nawerkte en dat nog steeds doet. Verrijkend en ver-reikend.
Biodanza helpt me (terug) leren en durven voelen.

Het mooie voor mij is dat je in Biodanza intens contact maakt met jezelf en met anderen, zonder dat er woorden voor nodig zijn. Dat en de duiding die jij geeft, de bewegingen, de muziek en het dansen maken dat alles meer en meer stroomt.

De voorbije weken merkte ik dat ik in moeilijke situaties enerzijds beter bij mezelf kan blijven en me anderzijds beter kan openstellen, voelen wat in mij (en de ander) omgaat en me beter kan uitdrukken met respect voor mezelf en de ander.

Ik voel me sterker worden en ik voel steeds duidelijker wat ik echt nog wil of helemaal niet meer kan toelaten. ‘

3. ‘ Ik kwam heel graag toe in het Kloosterhotel. Een prachtige, ingetogen locatie met respect voor stilte en de zalige natuur rondom rond. Zonder verwachtingen doch in openheid en heel dankbaar dat ik mezelf dat cadeau schonk. Zelfzorg …

Ik werd er hartelijk ontvangen door Ann en de groep. Ik voelde toen reeds een thuiskomen. Via passende muziek en de vivencia’s werd ik geraakt in hoofd, hart en buik! De vivencia’s brachten mij in een zachte bedding van een fijne groeps-baarmoeder. Kippevelmomenten …
Zonder beperkingen … gewoon jezelf zijn … zonder schroom. Zacht en veilig. In vrijheid. Het thema ALLES STROOMT ervaarde ik lijfelijk. Tot diep in mijn cellen geraakt!

De ontroering was intens. Opgekropt verdriet stroomde. Bevrijdend!
Boosheid liet ik ook toe. Ik voelde veel liefde naar mezelf toe en naar de ander(en). Warme groepsverbinding. Alleenheid in eenheid. Alles kon. Het mannelijke en vrouwelijke verenigd. Tijdens de Biodanza’s voelde ik weer passie, tederheid, intimiteit en seksualiteit opborrelen. Diepe vreugde en speelsheid. Deugddoend voor mijn innerlijke kind!

Ik ben nog altijd aan het nagenieten. Mijmerend over die bijzondere ervaringen samen … Ik voel me emotioneel sterker, ben meer stressbestendiger en slaap goed. Geland in een diepe zalige rust.
Bij deze bedank ik Ann vanuit het diepste van mijn hart !!! Je raakte mijn innerlijke snaren. Bedankt ook aan de liefdevolle groep. Een vriendengroep! ‘

4. Naar deze Biodanzaweek keek ik uit met gemengde gevoelens. De voorgaande weken waren lastig omdat er zoveel onduidelijkheid was hoe onze vakantieweken zouden verlopen in juli. Juli was uitdagend met veel commotie en emotie. Het thema ‘ Alles Stroomt ‘ kwam dus op het goeie moment.

Deze week was het ervaren van vloeibaarheid heel deugddoend. Ik heb ook heel intens genoten van me echt te kunnen overgeven aan plezier, er helemaal in te duiken. Het kunnen ontdekken van mijn (yang)kracht die van heel diep van binnen kwam, ontroerde mij omdat het zo bevrijdend voelde. Ik voelde echt opluchting door het ervaren van die oerkracht.

Ik voelde mij ook heel verbonden met iedereen in de groep. Ik voelde me er echt thuiskomen. Dat hielp om me beetje bij beetje meer open te stellen en me zonder schroom te laten zien.
‘ Courage starts with showing up and letting ourselves be seen ‘. Echt waar ! ‘ it is wat ik deze week heel sterk heb ervaren.’

5. ‘ Reeds vanaf de eerste vivencia’s voelde ik een diepe verbondenheid met de groep.
Naarmate de week vorderde, voelde ik steeds meer liefde en intimiteit stromen naar de andere dansers toe.
Door de prachtige, aangepaste muziek kwam de vloeiendheid in mij naar boven. Ook de dansen met aandacht voor de soepelheid van het bekken heeft mij geraakt.
Deze week heeft mij geleerd om mij liefdevol open te stellen voor anderen, met respect voor mezelf en voor anderen.
Kortom, deze week is een echte aanrader voor wie door middel van schitterende muziek en prachtige dansen aan zichzelf wil werken en in verbinding met anderen wil treden.

6. ‘ Ik ben gestart halverwege het traject in complete chaos. De voorbije dagen waren een rollercoaster aan emoties waarbij ik mezelf verloor.
Biodanza spreekt vanuit het hart, en laat de mensen wie ze zijn, zonder oordeel. Je duikt met je ziel de diepte in; door de beweging en muziek maakt het “ ego “ plaats om over te schakelen naar het ‘voelen’. Niet alles loopt vlot in het leven maar Biodanza zet de positieve knop aan zodat het goede weer kan stromen; liefde en licht van diep van binnen en je kan jezelf terug verwelkomen in alle veiligheid. Loslaten en overgave is een enorme kracht om te groeien.
Dus IK wil liefhebben, voluit leven en ik gooi mijn angsten overboord én ik doe het niet alleen… want we delen samen onze liefde, kwetsbaarheid, wijsheid en levensvreugde. Als we elkaar omhelzen kunnen we terug vliegen.

Deze verfijnde Biodanza Zomervakantieweek ‘ Geven, vragen & ontvangen ‘ staat open voor volwassenen +18 tot 99j.

Indien je nog geen Biodanza-ervaring hebt kan je je nog steeds inschrijven voor onze proefreeksen of wekelijkse Biodanzasessies. Je kan ook deelnemen zonder Biodanza-ervaring. Neem hiervoor even contact op met Ann.

Misschien vind je het spannend om in je eentje hiernaartoe te gaan ? Heb je nog nooit zoiets gedaan ?
Ga voor de wonderen in je leven. Zo mooi dat je dit doet.

MOOIE GROENE LOCATIE

Midden in de natuur, stilte en rust van een vernieuwd klooster-priorij-hotel met een warme, open houding.

Ruimte om bewust te zijn.

Thuiskomen in een sfeer van rust en ruimte met een team dat garant staat voor een onbezorgd verblijf. Een groene plek tussen de Betuwe en de Utrechtse Heuvelrug waar het nog écht stil is en de avondhemel donker.

Een gastvrij verblijf omgeven door 4 hectare Engelse landschapstuin waar je op adem kan komen.

Inspiratie en bezieling zijn voelbaar aanwezig.

DE TUINZAAL – HET LEVEN DANSEN – 9 HEILZAME VIVENCIA’S

We dansen in een prachtige danszaal, natuurlijk daglicht in overvloed, omgeven door de natuur en een eigen besloten buitenruimte.
De tuinzaal met haar grote ramen, heeft een wijds uitzicht over de tuin en de boomgaard.

Voorzien van zeteltjes voor onze verbindende bijeenkomsten en een kamerbreed wit tapijt.
Er zijn telkens 2 vivencia’s per dag, behalve op woensdag. Op woensdagnamiddag kan je mee gaan wandelen in een dichtbij gelegen natuurgebied. ’s Avonds is er een aanvullende meditatie rond het thema ‘ Vragen en Ontvangen ‘.

Kannen met water staan altijd in de zaal tot jouw beschikking.

LEKKER ETEN & DRINKEN

Het vegetarische restaurant serveert dagelijks jouw eerlijke, biologische maaltijden. Iedereen ervaart de Bourgondische vegetarische maaltijden als culinair genieten.

Inbegrepen :

– Verwelkoming met koffie, thee en koek
– 4 x ontbijtbuffet
– 5 x lunchbuffet – dessert inbegrepen
– 4 x avonddiner – Maaltijd bestaande uit 5 verschillende soorten gerechten

In de nabij gelegen woonkamer staan er gedurende de ganse dag fruit, de echte bonenkoffie of diverse koffiespecialiteiten en uiteraard de vele verschillende theesoorten voor je klaar, die je hier of op het overdekte terras kunt nuttigen. 

De maaltijden zijn vegetarisch, rijk, gevarieerd en superlekker !

Je komt terecht in een warmhartig verfijnd kloosterhotel met een bijzondere subtiele energie, zowel binnen als buiten.

Een heel bijzondere plaats om te ‘ zijn ‘. 

INBEGREPEN EXTRA’S

Wandeling in een prachtig nabij gelegen natuurgebied op woensdagnamiddag
’s Avonds is er een meditatie voorzien rond het thema ‘ Vragen en Ontvangen ‘.

Er is een groot labyrint achteraan de tuin aangelegd. Een labyrint staat symbool voor levensweg. Het lopen van het labyrint is een mooie vorm om helderheid  en verbinding  te krijgen. Het volgen van het labyrint kan een symbolische en spirituele functie hebben.
Als gast kan je dit labyrint individueel reserveren om er ongestoord gebruik van te maken in de vrije tijd.

Als gast kan je in alle vrijheid boeken ontdekken en lezen in de woonkamer.

Elke avond de zonsondergang beleven.

UW VERBLIJF  –  DE KRACHT VAN EENVOUD

De bouw en de sfeer van het voormalige slotklooster versterken het gevoel naar rust en verstilling en de vele kaarsjes ‘s avonds dragen bij aan een onvergetelijke ambiance en een gevoel van tijdloosheid.

Inbegrepen : 4 overnachtingen 

De gastenkamers zijn comfortabel ingericht en  beschikken over eigen sanitair. Elke kamer beschikt over een eigen wastafel, douche en toilet.

De kamers zijn allemaal voorzien van Aupingbedden. 

Leuk om te  weten : Elke kamer heeft de naam van een boom, struik of vogel  uit de kloostertuin.

1. Je kan kiezen voor een geschakelde twee-persoonskamer.  Met deze formule heb je de luxe en privé van een éénpersoonskamer. De twee éénpersoonskamers zijn dmv een deur met elkaar verbonden met een gezamenlijke badkamer en sanitaire ruimte

2. Je kan kiezen voor een  twee-persoonskamer met eigen badkamer en sanitaire ruimte, voor zien van 2 éénpersoonsbedden.

3. Je kan kiezen voor een  éénpersoonskamer met eigen badkamer en sanitaire ruimte. 

Op elke kamer staan verse bloemen en veel  van de kamers hebben een ruim uitzicht over de omgeving of de mooie kloostertuin.

VRIJE TIJD – OMGEVING

Vrije tijd tussendoor is er om de vivencia’s te integreren. Er is ruimte om je even terug te trekken, te lezen, wandelen, kanovaren, vriendschappen koesteren, meditatie, fietsen, plezier, genieten, ‘ Togetherness ‘ en gelukzalig ‘ zijn ‘.

Tijd voor ontspanning en rust.

VLOTTE  BEREIKBAARHEID

Uitstekend bereikbaar met de auto. Ca. 2u30 rijden vanuit Brugge.

Aanbod van parkeerplaatsen op eigen terrein. Onbetaald parkeren. Elektrische oplaadpunten voor auto en fietsen beschikbaar, betalend.

Vlot bereikbaar met de trein tot in NS-station Driebergen-Zeist. Daar zijn een aantal taxi’s voor u beschikbaar.

Het kloosterhotel heeft speciale prijsafspraken met een regionale taxi bedrijf tegen sterk gereduceerde tarieven voor vervoer in een hybride personenauto (tot max. 4 personen.) Deze dient u echter ten minste 24-uur voor de ophaaltijd te bestellen.

Liever carpoolen, samen met een deelnemer ? Neem even contact op.


***** INSCHRIJVEN GEVEN VRAGEN & ONTVANGEN – AANBOD VOOR DEZE TOPWEEK *****
van 29/07/2024 10u tem 02/08/2024 17u

A. Tweepersoonskamer met gezamenlijke badkamer
Tem 31/03 €900 – € 995 vanaf 01/04 – € 1095 vanaf 01/07
B. Tweepersoonskamer (type geschakelde kamer)
De twee éénpersoonskamers zijn dmv een deur met elkaar verbonden met een
gezamenlijke badkamer.  Privé en toch met twee.
Tem 31/03 €900 – € 995 vanaf 01/04 – € 1095 vanaf 01/07
C. Eénpersoonskamer met eigen badkamer en sanitaire ruimte
Tem 31/03 €1.005 – € 1095 vanaf 01/04 – € 1.195 vanaf 01/07

Hoe inschrijven ?
Schrijf snel in en reserveer je kamer. Plaatsen zijn beperkt tot 24 deelnemers. De éénpersoonskamers zijn zeer gegeerd.

Je plaats is verzekerd :
1. dmv inschrijving via het inschrijvingsformulier
2. door onmiddellijke storting van een voorschot van €350
3. en het resterende bedrag vanaf 01/04 €645 (A-B) / € 745 (C) tem 30/06/2024 naargelang je kamerkeuze, op rekening van De Resonantie – Ann Vanhooreweder BE81 0018 3995 6624 met je naam en kamerkeuze.

Wie het financieel wat moeilijker heeft en toch graag mee wil. Contacteer me even en we werken een betalingsplan voor je uit.

Inschrijven vanaf 01/07/2024
Vanaf 01/07/2024 betaal je het volledige bedrag van €1.095 (A-B) of €1.195 naargelang je kamerkeuze in één keer op rekening van De Resonantie – Ann Vanhooreweder BE81 0018 3995 6624 met je naam en kamerkeuze.

 Het is ook altijd goed om de algemene voorwaarden even na te lezen.

Alle praktische informatie krijg je nog toegestuurd eind juni 2024.